SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

RAAMATUN TUTKISKELU JA RUKOUKSET KAHDEKSALLE PÄIVÄLLE

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kahdeksan päivän mittainen. Se alkaa 18. tammikuuta ja rukousoktaavin viimeinen päivä on 25. tammikuuta, joka on apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä. Tarjoamme rukousviikon jokaiselle päivälle raamatuntekstit, mietiskelyn ja rukouksen.

Teksti 2. Moos. 15:1–21 vie meidät kolmen jakson läpi: israelilaisten elämä Egyptissä (1:1–15:21), Israelin autiomaavaellus (15:22–18:27) ja Siinain kokemus (19–49). Mooseksen ja Mirjamin johtama israelilaisten laulu meren rannalla käy läpi ne tapahtumat, jotka johtivat Jumalan kansan orjuudesta vapautukseen. 


Rakastakaa muukalaisia, sillä te olette itsekin olleet muukalaisina Egyptissä
Ei enää orjana vaan rakkaana veljenä
Ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli
Toivo ja parantuminen
Kaikkialta maasta kuuluu köyhän kansani huuto!
Tavoitelkaamme muiden parasta
Perheen rakentaminen kotona ja kirkossa
Hän korjaa talteen pois ajetut… maailman neljältä kulmalta

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.