SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Kahdeksas päivä: Sovinnossa koko luomakunnan kanssa

”Jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.” 

(Joh 15:11)


Kol. 1:1520 Hän pitää kaiken koossa

Mark. 4:3032 Niin pieni kuin sinapinsiemen

 

Mietiskely

Kolossalaiskirjeen hymni Kristukselle kutsuu meidät laulamaan koko maailmankaikkeuden kattavan Jumalan pelastuksen ylistystä. Ristiinnaulitun ja ylösnousseen Kristuksen kautta on avautunut tie sovintoon; luomakuntaakin odottaa elämän ja rauhan tulevaisuus.

 

Näemme uskon silmin, että Jumalan valtakunnan todellisuus on hyvin lähellä, mutta silti vielä hyvin pientä, tuskin nähtävissä – niin kuin sinapinsiemen. Se kasvaa kuitenkin. Ylösnousseen Henki tekee työtään jopa maailmamme ahdistuksessa. Hän rohkaisee meitä käymään toimeen – kaikkien hyvää tahtovien kanssa – etsimään väsymättä oikeudenmukaisuutta ja rauhaa, ja takaamaan sen, että maasta tulisi jälleen kerran kaikkien luotujen koti.

 

Me otamme osaa Hengen työhön, että luomakunta kokonaisuudessaan voisi jatkaa Jumalan ylistystä. Kun luonto kärsii, kun ihmiset murskataan, ylösnousseen Kristuksen Henki – kaukana siitä, että sallisi meidän menettää toivomme – kutsuu meitä tulemaan osaksi parantavaa työtä.

 

Kristuksen tuoma uudistunut elämä, vaikka kuinka kätketty, tuo monille toivon valon. Se on sovinnon lähde koko luomakunnalle ja pitää sisällään ilon, joka tulee meidän ulkopuoleltamme: ”jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.” (Joh. 15:11.)

 

Tahdotko elää Kristuksen Pyhän Hengen kautta antamaa uutta elämää ja antaa sen elää sinussa, meidän keskuudessamme, kirkossa, maailmassa ja koko luomakunnassa?

Grandchampin yhteisön toinen lupaus yhteisön lupauksia annettaessa

                     

Rukous

Kolmesti pyhä Jumala, me kiitämme sinua siitä, että olet luonut meidät ja rakastanut meitä.
Me kiitämme sinua läsnäolostasi meissä ja luomakunnassa.
Anna meidän oppia katsomaan maailmaa niin kuin sinä katsot sitä, rakkaudella.
Anna meidän tämän näyn toivossa tehdä työtä maailman hyväksi,
jossa oikeudenmukaisuus ja rauha kukoistavat,
sinun nimesi kunniaksi. 

 

***
 
Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.