SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Toimintavinkkejä

Rohkaiskaa kohtuulliseen elämäntapaan

Tehkää kestäviä elämäntapamuutoksia henkilökohtaisella tasolla

Luomakunnan aika on hyvä aika oman elämäntavan vaikutusten pohtimiseen ja kestävämpään elämäntapaan sitoutumiseen. Hyvä uutinen on, että pienten elämäntapavalintojen tekeminen joillakin elämänalueilla johtaa suureen muutokseen kokonaisuutena. Kuten sanotaan: ”eläkäämme yksinkertaisesti, niin että toiset voivat elää yksinkertaisesti.”

Yksinkertaisesti eläminen mahdollistaa sen, että planeettamme on todella kaikille koti.

·       Laske hiilijalanjälkesi

·       Kokoa yhteisöstäsi pienryhmä rukoilemaan, keskustelemaan ja tukemaan toinen toistaan.

Tehkää kestävän kehityksen ratkaisuja instituutiotasolla

Institutionaalisen tason muutoksilla on suuri vaikutus, kun pyritään vähentämään negatiivisia ilmastovaikutuksia.

·       Toteuttakaa

·       Toteuttakaa energia-auditointi yhteisönne kiinteistöissä, kiinnittäkää huomio keskeisiin asioihin, kuten lämmitys, valaistus, ilmastointi ja eristys, jotka tarjoavat monia mahdollisuuksia hiilijalanjäljen pienentämiseen.

·       Monille kirkoilla on verkkoalustoja perheille, seurakunnille ja kirkoille, jotka haluavat toteuttaa kestäviä muutoksia. A Rocha on kehittänyt . Episkopaalisella kirkolla on oma . Vatikaani lanseeraa interaktiivisen , joka tukee katolisia instituutioita ja perheitä valintojen tekemisessä. (Kääntäjän huomio: Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla seurakuntia varten sekä Hiilineutraali kirkko 2030 -ohjelma)

·       Kutsukaa yhteen uskonnollisia yhteisöjä, jotka ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen.

 

Järjestäkää kestävän kehityksen tapahtuma

·       Järjestäkää rannan tai vesistön siivoustalkoot syyskuussa kansainvälisen rannikoiden siivoustapahtuman yhteydessä. materiaalia.

·       Viekää siivoaminen pykälää pitemmälle ja osallistukaa in toteuttamaan aloitteeseen, johon kuuluu muovijätteen laskeminen ja lajitteleminen ja muovijätettä tuottavien yritysten nimeäminen.

·       Järjestäkää kasvatustapahtuma, jossa tarjotaan ilmastoystävällinen ateria.

·       Perustakaa yhteisöpuutarha, jota voi tukea ja johon voi kutsua paikallisen yhteisön mukaan. Katso , miten voidaan perustaa ilmastopuutarha.

·       Järjestäkää , johon kuuluu r. löydätte ohjeet, mitä puita valita. Voit linkittää tapahtuman mukaan .

·       Perustakaa terveellinen elinympäristö, joka auttaa säilyttämään lähiluontoa ja tukee monimuotoista biodiversiteettiä, kuten . Lisää ideoita löytyy .Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.