SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Pyhän Pietarin kaupunki – kristinusko fokuksessa 17.-20.3.2011

Tiivis ja tehokas tutustuminen peruskouluun, uskontokasvatukseen, kirkkolauluun, seurakunnalliseen elämään, luostarikilvoitteluun, taiteeseen, kaupunkikulttuuriin ja pietarilaiseen elämänmenoon sisältyi Suomen Ekumeenisen Neuvoston kasvatusasiain jaoston opintomatkaan Pietariin 17.–20.3.2011.

 

Tietoa ja tunnelmaa tihkuva yhdessäolo avasi silmiämme vanhaan ja uuteen. Kommunismin aikana panostettiin tehokkaasti uskonnollisuuden kitkemiseen, mutta uskonnollisia tarpeita ei mahtikäskyillä eikä väkivallalla voida tukahduttaa. Seurakunnallinen elämä on vilkasta ja uusiakin yhteisöjä syntyy. Pyhän Pietarin kaupunki on kaunis kuin koru ja syntyminen pietarilaiseksi on venäläiselle satumainen onni.

 

Lue lisää, siirry seuraaviin otsikoihin alla.

 

Kuvat: Risto Aikonen ja Juha Kinanen.

Kuvat avautuvat klikkauksen kautta suurempana.


Pietariin on monta tapaa matkustaa. Uusin on nopea junamatka Allegrolla, myös laivamatka on mahdollinen ja luonnollisesti lentäminen. Matkustaminen bussilla on ollut suosittua jo Leningradin-ajoista j...
Kasvatusväen opintomatkalla tavotteiden ja toteututumisen välistä suhdetta pohditaan laajasti. Oppimispäiväkirja arvioinnin välineenä kuuluu nykyiseen opiskelukulttuuriin.
Pyhän Pietarin kaupungissa kuvattavia kohteita riittää. Tässä muutamia tallenteita. Kameran takana: Risto Aikonen ja Juha Kinanen. Klikkaa kuvaa, niin se aukeaa uuteen ikkunaan.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.