SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Aabrahamin tyttäret - vai Eevan?

 

 

Salintäyteinen seminaariväki osallistui innokkaasti keskusteluun. Mikä meitä yhdistää – mikä erottaa? Juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin naiskuvista keskusteltiin Suomen Ekumeenisen Neuvoston ja NNKY-liiton järjestämässä seminaarissa 5.10.2008 Helsingissä.

 

Eija Kemppi avasi tilaisuuden. Hanna Rantalaiho loi harpistina taivaallisen tunnelman.
Kuvat: Anne Lagerstedt.Naisjaoston puheenjohtaja, pastori Eija Kemppi toivotti osanottajat tervetulleiksi. Hän kertoi, että juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin naiskuvia esitellään tänään tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta, mutta myös elämää arjessa ja juhlassa käsitellään. Olisiko Eevan tyttäret kuitenkin ollut parempi nimi seminaarille, pohdiskeli Eija. Eeva juontuu heprean elävää tai kaikkien elävien äitiä tarkoittavasta sanasta. Naisten käynnistämästä uskontodialogista on rohkaisevia kokemuksia muualta Euroopasta. Se tapahtuu usein käytännön tasolla ja luo yhteyttä. Tällainen on tarpeen meilläkin, erityisesti näinä aikoina tarvitsemme keskustelua ja toimia elämän suojelemiseksi.

 

Harpisti Hanna Rantalaiho toi saliin taivaallisen tunnelman soittaen Marcel Tornierin Preludin ja Claude Debussyn Arabeskin.

 

Seminaari eteni seuraavin ohjelmaosuuksin:

 

Juutalainen naiskuva

FT Karmela Belinki

 

13.45 Kommenttipuheenvuoro

Osastopäällikkö Nina Nadbornik

 

Yleiskeskustelu

 

14.15 Kahvitarjoilu

 

14.40 Kristinuskon naiskuva

Professori, TT Raija Sollamo

 

15.10 Kommenttipuheenvuoro

TT Talvikki Mattila

 

Yleiskeskustelu

 

15.30 Islamin naiskuva

FT Sylvia Akar

 

16 Kommenttipuheenvuoro

Opettaja Noha Abu Ramadan

 

Yleiskeskustelu

 

16.30 PäätösSuomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräyslupa on voimassa 9.11.2021 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland har ett penninginsamlingstillstånd beviljat av Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingstillståndet är i kraft fr.o.m. 9.11.2021 tills vidare i hela Finland föruton på Åland.