SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Pajalan kirkko ja Väinönputki

Pajalan kirkko siirrettiin Köngäsestä nykyiselle paikallalleen 1869–1871 eli vasta Laestadiuksen kuoleman jälkeen. Kirkkoon rakennettiin lisäosat ja torni. Sitä on restauroitu 1970–1971 ja vuonna 1997. 

 

Kaunis alttaritaulu esittää Jeesusta siunaamassa lapsia. Sen on maalannut pohjoisruotsalaista syntyperää oleva Torsten Nordberg ja malleina ovat olleet paikalliset asukkaat. Mielenkiintoisena yksityiskohtana on huomattava, että taulun alareunaan on taiteilija kuvannut Väinönputken, vanhan rohdos- ja maustekasvin, joka oli Laestadiuksen suosikkeja. Väinönputken tieteellinen nimi Angelica archangelica viittaa taruun, jonka mukaan arkkienkeli Gabriel olisi tuonut väinönputken taivaasta ja opettanut ihmiset käyttämään sitä.

 

Kirkon saarnatuoli on vanhasta Köngäsen kirkosta ja Laestadius on saarnannut juuri tästä.Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.