SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Churches for a Sustainable Future - Kristityt kestävän tulevaisuuden rakentajina

4.-5.10.2022

Diakonia-ammattikorkeakoulun kampuksella Helsingissä (Kyläsaarenkuja 2) ja verkossa

 

Keynote-luennon pitää yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista tutkijoista. akatemiaprofessori, ilmakehätutkija Markku Kulmala otsikolla Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä minä kristittynä siitä ajattelen.

 

Lisäksi kuullaan puheenvuoroja eri kirkkokunnista ja kristillisistä yhteisöistä ympäri maailmaa, globaali ekologinen kestävyyskriisi seurauksineen saa ihmisen kasvot.

 

OHJELMA:
Tiistai 4.10. n. klo 17 alkaen: Seminaarin avauspäivä; hartaus ja kristillisten toimijoiden toritapahtuma (esittelypöytiä, nyyttärit, musiikkia).

Keskiviikko 5.10. klo 9–16: Luentoja, paneelikeskusteluja sekä työkanavia

 

Työpajoissa ja toreilla:

  • Pohdimme kirkkojen, seurakuntien ja kristittyjen paikkaa ja erityistehtävää globaalin kestävyyskriisin maailmassa
  • Työstämme yhdessä 2020-luvun maailmassa relevanttia ekumeenista ekoteologiaa
  • Jaamme sekä ympäristökriisin herättämää ahdistusta että innostavia, toivoa luovia kokemuksia tavoista elää yhdessä kestävämmin, luomakunnan antamissa rajoissa.

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtuu STEP-koulutuksen . Katso myös seminaarin .

 

Tietoa tapahtumasta saa mielellään jakaa eteenpäin seurakunnille ja kaikille kiinnostuneille, kaikki ovat tervetulleita!

 

Työseminaariin kutsutaan erityisesti kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen johtajia, päätöksentekijöitä, työntekijöitä ja vastuunkantajia sekä alan opiskelijoita. Lisäksi seminaari on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

 

Kansainvälisen työseminaarin kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti ja se on osallistujille ilmainen.

 

Järjestäjinä Kirkkopalveluiden STEP-opintokeskus ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

 

Jaa viestiä, laita kalenteriin ja tule mukaan pohtimaan yhdessä aikamme ajankohtaisimpia kysymyksiä!

Ilmoittautuminen ja lisätietoja ohjelmasta, asiantuntijoista ym. tulee tälle sivulle:

 

 

Lisätietoja:

Kestävyyskouluttaja Jari Visto,
STEP-opintokeskus

+358 40 618 4290 

 

 Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.