SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

SEN & #sovinto: Johdanto sovinnon teemoihin

 Tiistaina 24.5. klo 9–12 etäyhteyksin Zoomissa (tarkemmat ohjeet ja aikataulu ilmoittautuneille)

Aamupäivän aikana keskustellaan restoratiivisesta kohtaamisesta, yhteisöjen eri tasoisten konfliktien ennaltaehkäisystä ja käsittelystä sekä siitä, miten meistä jokainen voisi paremmin toimia sovunrakentajana omassa yhteisössämme. Lisäksi pureudutaan syrjinnän käsitteeseen ja sen eri ilmenemistapoihin (kuten rakenteellinen rasismi) ja siihen, kuinka tarttua moniperusteisen syrjinnän haasteeseen ja tukea yhteisöissä eri vähemmistöjä, kuten maahantulijoita. Tilaisuuden tavoitteena on saada oivalluksia ja työkaluja parempien ihmissuhteiden ja yhteisöjen rakentamiseen niin arkeen kuin työelämään. 
Aloitamme työpajan yhteisesti klo 9, mutta Zoomiin voi liittyä ja tulla testaamaan yhteyksiä sekä Zoomin käyttöä jo klo 8.40–9.00.

Koulutus on maksuton ja suunnattu seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja kaikille kiinnostuneille. 

Ilmoittautumiset 19.5. mennessä alla olevalla lomakkeella. Lämpimästi tervetuloa!

Työpajan ohjelma klo 9–12

Tervetuloa ja alkusanat#sovinto-ohjelman asiantuntijat ohjelmajohtaja Kirsi Saloranta ja yhteyspäällikkö Hanna Myllynen
Metropoliitta Arseni, Suomen ortodoksinen kirkko
Pastori Harri Kankare, Kokkolan Baptistiseurakunta
Johdanto sovintotaitoihin ja restoratiivisuuteen sekä pohdintaa konflikteista, #sovinto-ohjelma
Moniperusteinen syrjintä, yhdenvertaisuus ja yhteisöosaaminen, Marjaana Toiviainen
Loppusanat ja kiitokset, pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken, SEN

Kouluttaja Marjaana Toiviainen on evankelisluterilaisen kirkon pappi ja projektityöntekijä Diakonissalaitoksella mm. moniperusteista syrjintää käsittelevässä Intersect Voices in Europe -hankkeessa. Moniperusteisesta syrjinnästä on kyse, kun ihminen joutuu syrjityksi useammasta kuin yhdestä syystä. Tällä hetkellä moniperusteista syrjintää tunnetaan ja tunnistetaan vielä huonosti, minkä vuosi sitä on vaikeaa torjua. 
#sovinto-ohjelma on Diakonissalaitoksen, Suomen Lähetysseuran ja Helsingin seurakuntayhtymän v. 2020 perustama ohjelma, jonka tavoitteena on edistää yksilöiden ja yhteisöjen halua ja kykyä toimia sovinnon rakentajina Suomessa ja maailmalla. Lue lisää #sovinto-ohjelmasta .

 (SEN) on maassamme toimivien kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja seurakuntien yhteistyöelin. 


Johdanto sovinnon teemoihin mainos.pdfTiedustelut: viestintä- ja toimintakoordinaattori Suvi-Tuulia Vaara, +358 40 637 1244 ja

Ilmoittautuminen

Täytä tietosi alle ja paina lopuksi "Lähetä". Tietojen käyttöön voit tutustua 

Tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia.


Etunimi
Sukunimi
Taustayhteisö
Sähköposti

Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1503 ja keräys on käynnissä koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en penninginsamling med tillstånd från Polisstyrelsen. Insamlingsnumret är RA/2021/1503. Insamlingen pågår  i hela Finland förutom på Åland.