SUOMEN EKUMEENINEN NEUVOSTO

EKUMENISKA RÅDET I FINLAND

FINNISH ECUMENICAL COUNCIL

Ulos koronasta - miten rakennamme yhdenvertaisuutta koronan jälkeen?

21.10.2021 klo 16.30-18.30
Mikael-sali (Kirkkohallitus, Eteläranta 8,  Helsinki) ja etänä

Suomen Ekumeenisen Neuvoston yhdenvertaisuusjaoston seminaarissa tarkastellaan koronan vaikutuksia yhdenvertaisuuteen ja kysytään, kuinka voimme kirkkoina yhdessä toimia yhteiskunnassa korona-pandemian jälkeen ja edistää yhdenvertaisuutta. 

 

Ilmoittautumiset 14.10. mennessä:

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

Kahvitarjoilu klo 16:15 alkaen

16:30 Seminaarin avauspuheenvuoro

Saija Kainulainen, puheenjohtaja, SEN Yhdenvertaisuusjaosto

Toivon, luottamuksen ja yhdessä tekemisen kulttuurin rakentaminen 

Vs. johtaja Veli-Matti Salminen, Kirkon tutkimuskeskus

Evankelis-luterilaisen kirkon tarjoama aineellinen, henkinen ja hengellinen tuki nousi tärkeään asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa koronapandemian alettua. Seurakunnissa osoitettiin poikkeusoloissa nopeaakin valmiutta toimintakulttuurin muutokseen ja sellaisiin toimiin, joihin ryhtyminen siihen mennessä oli ollut hitaampaa. Miten kehitettyjä toimintamuotoja voidaan edistää kaikkien saatavilla oleviksi ja rakentaa yhdessä tekemisen kulttuuria evankelis-luterilaisessa kirkossa poikkeusolojen jälkeenkin?

Soteuudistus yhdenvertaisuustavoitteen kannalta?

Sosiaalineuvos Virva Juurikkala, Sosiaali- ja terveysministeriö

Mikä on ajankohtainen tilanne sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä meneillään olevan rakenne- ja sisältöuudistuksen että koronaepidemiologian näkökulmista? Mikä on sote-uudistuksen vaikutusta alueiden ja kuntien toimintaan ja yhteistyömahdollisuuksiin eri toimijoiden välillä? Miltä soteuudistus näyttäytyy yhdenvertaisuustavoitteen kannalta?

Vastauspuheenvuorot kirkkojen asiantuntijoilta

Majuri Saga Lippo, Pelastusarmeija

Pääsihteeri Larissa Franz-Koivisto, Suomen Caritas

Paneelikeskustelu

Paneelikeskustelussa pohditaan, miten voimme toimia, jotta voimme jatkossa edistää yhdenvertaisuutta sekä jälleenrakentaa tulevaisuudessa yhdenvertaista yhteiskuntaa.

Mukana pääpuhujien lisäksi Markus Österlund (seurakunnanjohtaja, Andreaskyrkan) ja Katri Suhonen (saavutettavuuden ja vammaisuuden asiantuntija, ev.lut. Kirkkohallitus)

 

Seminaari päättyy klo 18.00Suomen Ekumeeninen Neuvosto / Ekumeniska Rådet i Finland       Eteläranta 8 / Södra kajen 8            PL / PB 210          00131 Helsinki / Helsingfors


Lahjoita Suomen Ekumeenisella Neuvostolla on Helsingin poliisilaitoksen myöntämä pienkeräyslupa. Keräysnumero on RA/2021/1063 ja keräys on käynnissä 16.09.2021 - 15.12.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
Donera  Ekumeniska Rådet i Finland ordnar en småskaliga penninginsamling med tillstånd från polisinrättningen i Helsingfors. Insamlingsnumret är RA/2020/1618. Insamlingen pågår 16.09.2021 - 15.12.2021. (eller tills insamlingsmålet nås) i hela Finland förutom på Åland.